سردخانه (سیستم های برودتی)

مقدمه:

سردخانه صنعتی فضایی است که در آن، شرایط لازم برای نگهداری محصولات کشاورزی، مواد غذایی به طور مصنوعی تأمین می‌شود. این فضاها می‌تواند دارای سالن‌های یک مداره (یکی از دو حالت بالای صفر یا زیر صفر) و دو مداره (هر دو حالت بالای صفر و زیر صفر) باشد. 

فضاهای سردکننده ی ، سردخانه ها از اهمیت زیادی برخوردارند. اساسا مکانهایی که بتوانند فضای سردی برای حفظ انواع کالاها و مواد غذایی ایجاد کنند را سردخانه میگویند.طراحی و روشهای کاهش مقدار مصرف انرژی در بحث صرفه جویی های انرژی  اهمیت فراوانی دارد . روش هایی که برای کم کردن مصارف انرژی در سردخانه ها cold storagee اعلام شده است که  مهمترین آنها به شرح زیر هستند :

  1. انواع سردخانه ها  و تجهیزات آنها که انرژی مصرفی دارند

  2. بررسی شرایط آب و هوایی و جغرافیایی در منطقه های مختلف

  3. مشخص کردن  نرم افزارها برای طراحی 

  4. عیب یابی سیستمها و راههای برطرف نمودن آنها برای بالابردن بازدهی سیکلی

  5. کنترل کنندگان سردخانه

  6. آزمایشات مربوطه و راههای تعیین مصرف انرژی

سرد خانه ها در ابعاد و انواع مختلفی در بازار وجود دارند که شامل:

1-زیر صفر

سردخانه صنعتی زیر صفر جهت نگهداری محصولات کشاورزی باغبانی- لبنیات – تخم مرغ-قارچ – خوراک دام و طیور-محصولات دارویی

2-بالای صفر

بر این اساس است که پایین آمدن دمای محصول در زمان نگهداری موجب می شود که فساد میکروبی ،شیمیایی وفیزیکی محصول کند و یا متوقف شود.

3- نگهداری میوه

نگهداری میوه و سبزیجات به عنوان عاملی مهم از دیر باز مورد توجه بشر بوده است  میوه وسبزی پس از تولید و برداشت از مزارع و باغات باید به طریق مناسب برای زمان کمبود آن محصول ، نگهداری و یا فراوری گردد.

4- آمونیاکی

 بنا به تعریف سیستم مبرد سردخانه ای که با گاز آمویناک مبادرت به گرما گیری و ایجاد سرما نماید را آمونیاکی می گویند .

5-نگهداری دارو

مشخصات فنی : پوشش داخلی و بیرونی از ورق پیشرنگ شده-فریم بیرونی و داخلی از آلومینیوم اختصاصی-عایق پانل ها از پلی یورتان با دانسیته ۴۰ (تزریقی)

منبع: http://sardkhone.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *