URS در مورد طراحی اتاق تمیز(clean room)

User Requirement Specification) URS-1)

سند كنترل شده نهائي مي باشد كه براي هر سوالي در مورد محصول مي توان به آن مراجعه كرد. URSشامل موارد زير است.

۱ مقدمه

۲ هدف

۳ فلوچارت توليد

۴ شرح فرايند توليد

۵ تجهيزات مورد نياز آزمايشگاهي

HVAC ۶

۷ بيان شرايط اضطراري

۸ بيان شرايط بحراني

۹ شرح و نوع فعاليت فضاها و تكميل BOOK ROOM براي هر فضا

۱۰ نقشه هاي شماتيك

 

URS در مورد طراحی اتاق تمیز(clean room)

 

۱ مقدمه: دراين قسمت مي بايستي ابتدا تصويركلي از بخش توليدي والزامات كلي در اين زمينه ارائه گردد وهمچنين نوع فعاليت و محصولات توليدي ذكر شود

۲ هدف: در اين قسمت هدف از نگارش URS بيان مي شود بدين مفهوم كه با انجام واجراي URS دربخشچه تغييراتي حاصل شده وچه اهدافي محقق مي گردد

۳ فلوچارت توليد دراين قسمت براي هر يك از محصولات توليدي ميبايستي فلوچارت نحوه توليد و قسمت هايي كه به هر نحوه با چرخه توليد سر وكار دارد آورده شودوبطور نمادين توليد هر محصول با بيان فلوچارت ارائه گردد.

۴ شرح فرايند توليد: در اين قسمت بهره بردار مي بايستي شرح كاملي از ابتداي توليد تا انتهاي آنرا كه منجر به ترخيصو توليد فراورده مي گردد را ارائه نمايد لازم به ذكر است كه اگر در بخش دو يا چند محصول توليد مي شود مي بايستي هر كدام به طور جداگانه مورد بررسي و شرح قرار گيرند.

۵ تجهيزات آزمايشگاهي دراين قسمت بهره بردار ليستي از تجهيزات آزمايشگاهي موجود و مورد نياز را به همراه مشخصات فني وابعادواندازه آن ارائه مي نمايد تادرادامه نسبت به جانمايي آنها درفضاها اقدام گردد.

HVAC ۶ در این قسمت مطابق با استاندارد های سیستم HVAC برای فضاهای تمیز و تحت کنترل میبایستی فضاهای مورد نیاز به طور اجمال بیان گردد که شرایط سیستم HVAC برای اتاق های تمیز در طرح معتبر سازی آن آمده است.

۷ بيان شرايط اضطراري در این قسمت باید ضمنموارد احتمالی وقوع حادثه از قبیل آتش سوزی موارد ایمنی و نکات اخباری آورده شود تا در شرایط بحرانی آلارم های محیطی بتوانند از ادامه بروز حادثه جلوگیری به عمل آورند.

۸ بيان شرايط بحراني در این قسمت میبایستی ضمن بیان شرایط بحرانی برای بخش نسبت به چگونگی مهار و تحت کنترل قرار دادن آن پیشنهاد و راهکار مناسب ارائه گردد مثلا در صورت آتش سوزی و اعلام اخباری نسبت به پیش بینی و چگونگی اطفا حریق بیان گردد و منطقه بندی حریق در طرح باید ذکر شود.

۹ شرح و نوع فعاليت فضاها و تكميل BOOK ROOM براي هر فضا در این قسمت باید کاربری هر یک از بخش های تولیدی را به همراه تجهیزات مورد نیاز در هر فضا و مساحت مورد نظر ارائه گردد.مواردی که باید در شرح هر فضا گنجانده شود عبارت است از نوع فعالیت -شماره اتاق ها -مساحت مورد نیاز برای هر فضا -تجهیزات مورد استفاده کلاس بندی هوا -اختلاف فشار -وسایل مورد نیاز از قبیل گاز آب کفشوی-نحوه نظافت و شست و شوی فضاها-نحوه کنترل فیزیکیو محیطی-تعداد پرسنل فعال در هر بخش و میزان حداقل و حداکثر تعداد نفرات-نحوه دفع فاضلاب و مواد زائد-آلودگی های شیمیایی و محیطی

۱۰ نقشه هاي شماتيك نقشه ها شامل پلان اندازه گذاری -کلاس بندی هوا-فشار هوا-فلوی پرسنل-فلوی مواد و تجهیزات -فلوی مواد زائد-پلان جانمایی تاسیسات مکانیکی شامل آب برق گاز … پلان جانمایی تجهیزات پلان جانمایی تجهیزات برق اضطراری و عادی از قبیل IT پریز کلید…. سایت پلان ZON بندی فضاها جدول علائم

منبع:https://www.shahrjerdi.ir

2 دیدگاه برای “URS در مورد طراحی اتاق تمیز(clean room)

  1. در قسمت نقشه های پیشنهادی پلان های: محل استقرار هواساز ها، پلان فاضلاب تا محل استقرار سپتیک تاک از قبل پیشبینی شده، فلوی ورود مواد اولیه.
    در مورد Room Book ها نیز بایستی قسمت تاسیسات برقی شامل : لوکس مورد نیاز در هر فضا، ارتباط های آیفونی با فضا های دیگر، تعداد پریز های مورد نیاز(تک فاز و 3 فاز) و منطبق بودن آن با پلان جانمایی تجهیزات، موارد مورد نةر در مانیتورینگ و …
    با سپاس فراوان
    باقرصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *